Kijken naar het Carnaval
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
04 Februari 2008 | Aruba, Oranjestad
Carnaval op Aruba is ontzettend gaaf als je meedoet in de parades, maar ook meestal ontzettend duur.
Op dit moment kan ik mijn geld beter gebruiken voor bijv. een koelkast of een airco.
Carnaval op Aruba bestaat ook eigenlijk alleen uit parades. Je gaat hier niet verkleed van kroeg naar kroeg.
Je loopt of kijkt de parade, dat gaat wel gepaard met genoeg drank en natuurlijk eten, en na de parade blijf je nog wel even hangen, maar meestal lig je op tijd weer op bed.
Vorige week zaterdag was het dan zover. Het was lighting parade in Oranjestad en ik zou voor het eerst sinds mijn komst naar Aruba gaan kijken naar een parade.
De hele dag gewerkt, even snel een broodje eten en dan op weg naar de stad. Via Ann had ik kunnen regelen dat ik op een trailer kon gaan staan langs de kant van de weg. Koelbox mee en gaan...
Het was best leuk hoor, maar er kan nu eenmaal niks tippen aan meedoen. Dus vanaf nu wist ik ook dat ik heel hard ga sparen voor volgend jaar.
Na de lighting parade nog even nagedacht over het vervolg van dit jaar. Ga ik kijken of laat ik het helemaal aan me voorbij gaan, moest tenslotte ook veel werken.
Ik had ook nog een telefoonnummer van een groep om mee te doen, zou maar 200 gulden kosten.
Hmmm, zal ik of zal ik niet?
Dinsdag gebeld en donderdag liep ik mee met de lighting parade in San Nicolaas, haha. Ik kon het gewoon niet laten.
Dus al met al heb ik toch 3 parades meegelopen.
Mijn kostuum was het eenvoudigste in jaren (2 pareo's), maar dat mocht de pret niet drukken.
Het was echt weer ontzettend gezellig.
Heb de goeie keuze gemaakt en vanaf nu weet ik het zeker. Ik ga geen jaar meer missen (hoop ik).
Vandaag lekker een verplichte vrije dag om bij te komen en dan gaan we morgen weer vol aan de slag, helaas. ;)
Groetjes Lincy
04 Februari 2008 - 16:08
Ome Jan Tante Miek:
het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.
het blijft toch kriebelen
maar de leut is toch heel gezellig -
04 Februari 2008 - 16:49
Marieke:
Dat ziet er toch beter uit dan bij ons: wij stonden in de sneeuw te blauwbekken! Ik snap wel waarom jij voor het carnavallen niet meer terug komt naar het Brabantse....
Hoewel tot in de nachtelijke uurtjes doorzakken ook nog steeds erg leuk is. Zelfs in de kou!
xx -
04 Februari 2008 - 17:20
Pa En Ma :
kon je het weer niet laten, wel leuk hoor bij jullie we missen hier wel de temperatuur hier groetjes pa en ma -
04 Februari 2008 - 18:35
Martina:
dit ziet er beter uit dan de optocht bij ons in de kou, maar dat heeft ook wel iets.nou kun je gaan sparen voor volgend jaar -
05 Februari 2008 - 11:26
Annemiek:
Dat ziet er gezellig uit! Hier in het Brabantse gaat het er wat anders aan toe en ik moet zeggen het bevalt me prima....... Veel plezier en niet zat he!!
Groetjes Annemiek -
05 Februari 2008 - 13:30
Je Zusje:
Je kan het ook niet laten he?
Ik moet zeggen voor een simpel kostuum, vind ik dit toch een van de leukste van de afgelopen jaren hoor!
Hou je nog wel wat vrije dagen voor mij over???
Tot over 2 weken,
X Daan -
05 Februari 2008 - 15:01
Angela:
Nou lincy,
Hier is het carnaval ook in volle gang, had in het begin echt zoiets van, nu al, maar nu het er alweer bijna opzit moet ik toch zeggen dat ik het weer erg jammer vind. Het was toch wel weer erg gezellig.
Even iets heel anders. Krijgen jullie op Aruba nou veel mee van de hele affaire rondom Joran van der Sloot. Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
He meid wacht weer gezellig op je volgende verhaal, geniet er nog steeds iedere keer weer van.
Groeten Angela -
05 Februari 2008 - 16:58
Susanne:
Hee Lins, kan me voorstellen dat je toch mee hebt gelopen als je dat eenmaal een keer mee hebt gemaakt dan is het kijken aan de kant natuurlijk niks (dan maar een keinere koelkast he!) Is het al geregeld met de bank van je fraude... ben wel benieuwd naar! Doei vanuit het koude Roosendaal
PS Wij zijn gaan carnavellen in Ossendrecht, maar ik moet zeggen, 't is hier dan wel koud, maar toch ookw el weer heel erg gezellig! Lijkt trouwens sowieso of we al weer weeeeeeken tjuis zijn...