2 Jaar Aruba
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
31 Juli 2006 | Aruba, Oranjestad
2 jaar, wat vliegt de tijd zeg...
Ik weet nog goed hoe de laatste weken in Nederland waren.
De twijfels, want Nederland was eigenlijk toch ook wel heel leuk.
De drukte, op mijn werk nog 200 protocollen afwerken voor ik wegging (en ze zijn nooit gebruikt, bedankt daarvoor, haha).
Natuurlijk het opruimen van de flat, want die moest netjes achterblijven voor Danielle.
Het pakken van de koffers, en dat is moeilijk want je mag maar 20 kg meenemen.
Alle afscheidsborrels en etentjes (waarom ging ik ook al weer weg, iedereen is zo lief hier).
Etc, etc.
De verrassing toen Danielle plotseling even een paar dagen op en neer kwam vanuit Turkije.
het afscheid op Schiphol en de daarbij behorende tranen (heel veel tranen).
Zelfs in het vliegtuig was de stewardess bezorgd.
Maar die tranen verdwenen snel voor een glimlach, toen ik de brief van mama las, het fotoboekje van de afdeling doorbladerde en de oerhollandse punnikset uitpakte.
En nu na 2 jaar kan ik maar 1 conclusie trekken, ik heb de juiste keuze gemaakt.
Natuurlijk is het hier ook niet alleen maar rozengeur en zonneschijn.
Ik heb hier ook de verschillende dalen gekend.
Vrienden die weer vertrekken, liefdes die geen liefdes blijken te zijn.
Maar natuurlijk zijn de pieken in de overhand, visites vanuit Nederland, het carnaval, nieuwe vrienden, het (meestal) heerlijke weer.
Nieuwe hobby's zoals, duiken, dansen, fietsen en surfen.
Zelfs het leren van nieuwe talen. Zoals een aantal van jullie weten ben ik echt een nitwit in het leren van vreemde talen, maar ik kan ondertussen toch best trots zijn op wat ik heb geleerd.
Mijn engels is met sprongen vooruit gegaan (vind ik tenminste), ik kan me op de werkvloer redlijk redden in het papiamento, en nu ben ik (eindelijk) begonnen met spaanse les.
Wel een minpuntje op taalkundig gebied...
...mijn Nederlands wordt met de dag slechter, en ik ga alle talen door elkaar spreken.
Ik maak zinnen met te veel Engelse woorden, gebruik Papiamento stopwoordjes. En vanaf nu zullen de Spaanse invloeden ook alleen maar gaan toennemen vrees ik.
Dan doe je zo je best, hou je een web-log bij en dan schrijft je lieve (talenwonder van een) zusje dat er spelfouten inzitten, grrrrrr.
Bij deze, sorry Daan.
Maar al met al, ik ben nog steeds happy op dit One Happy Island.
Al mis ik jullie wel, maar gelukkig is er e-mail, sms, skype en deze pagina (ik geniet van jullie reacties), dus het contact zal zeker blijven.
En eh, in oktober kom ik weer even naar Nederland.
Ayo en een dikke kus,
Lincy
31 Juli 2006 - 20:35
Jacoby:
Hee, dat had je ook wel eens even mogen vertellen, hadden we toch richting de pier moeten gaan vanmiddag, alleen dan voor een borrel ipv wat zonnen en een frisse duik! Ik zal het onthouden, we proosten er later wel op! -
31 Juli 2006 - 20:37
Lincy:
Heb er eerder eigenlijk niet aan gedacht, maar wat wil je ook na zo'n vreselijke nachtdienst.
Ik ga je aan die borrel houden, haha. -
01 Augustus 2006 - 07:42
Pa En Ma:
wat een lieve brief, en wat vliegt de tijd je bent gelukkig daar dus wij zijn het ook voor je, maar we missen je wel, niet je eigen ongerust maken hoor, dikke kussen van pa en ma -
01 Augustus 2006 - 09:12
Ben:
hai Lincy...ik weet precies hoe je je voelt. Aruba is natuurlijk een paradijsje en ik denk er nog vaak met weemoed aan terug. Momenteel voel ik me nog steeds veel meer thuis op Aruba of in Colombia, maar ik moet toegeven dat het leven in Zwitserland toch ook veel pluspunten heeft. Ik hoop dat ik het voor elkaar krijg om misschien begin volgend jaar nog bij jullie langs te komen. Zou ik echt weer te gek vinden om iedereen weer te zien. Dat je Nederlands niet meer zo goed is kan ik me voorstellen. Daar had en heb ik ook nog steeds last van. Papiamento is er bij toch wel behoorlijk uit, maar Spaans en Duits (vreselijk waarom juist deze taal!) hebben toch nog vaak de overhand. Ook omdat ik hier nog heel veel Spaans spreek, waar ik natuurlijk dolgelukkig mee ben. Hier bij mij nog steeds alles goed. Veel aan het werk, maar over het algemeen is het niet zo druk. Volop aan het genieten van deze warme zomer en van de voordelen die het leven in een stad met zich mee brengt. Zuerich is wel is waar een kleine stad (drie maal kleiner dan Amsterdam), maar op afstand de grootste stad in Zwitserland en daarom biedt het van alles). Maar moet zeggen...die stranden en het poco poco van Aruba....ja, esei ta hopi dushi toch! -
01 Augustus 2006 - 12:48
Angela:
Hoi lincy, alweer 2 jaar, wat vliegt de tijd. Toch kom ik nog een keer bij je langs. Blijf de verhalen schrijven, het is elke keer weer genieten. En ik verwacht je in oktober wel langs de voetballijn. Groetjes Angela -
02 Augustus 2006 - 12:19
Angela V.d. Laar:
Mooi geschreven,hoor! veel leifs uit Breda -
03 Augustus 2006 - 07:05
Susanne:
Hoi Lins,
heb eindelijk eens tijd om op m'n gemakje de berichtjes op je web-log te lezen... nog twee dagen vakantie en dan weer aan de slag! Zal wel weer wennen zijn, maar de zon schijnt hier nu niet, dus dan kun je maar beter werken!
Twee jaar, en An al weer een paar jaar langer, de tijd vliegt inderdaad!!! Succes met je Spaans, ik zal wel nooit verder komen dan engelse lessen van Angela in de middagpauze, al heb ik daar ook veel geleerd... een talenknobbel krijg ik in ieder geval nooit meer! Lins, het ga je goed, op naar de volgende twee jaren en daarna nog heel veel meer!!!
liefs Susanne -
03 Augustus 2006 - 11:23
Mirjam:
Leuk verhaaltje linc!
Ik zit inmiddels al anderhalfjaar in Ned...en ja...Aruba blijf je missen!! dus blijf nog lekr genieten daar!
x mir -
04 Augustus 2006 - 18:35
Martina:
kom je weer naar nederland als je zeker weet dat je alle dagen de moord stikt van de kou. Zo weet je zeker dat je al het warme weer gaat missen en weer terug wilt. Nou ik ben blij dat je het nog steeds naar je zin hebt daar. Wij zijn net terug van een motor vakantie naar zuid Frankrijk en ik mis naar 5 uur de warme zon al. groetjes martina -
05 Augustus 2006 - 13:41
Annemiek:
Hoi Lincy,
Zoals wij jou horen en gezien hebben over/op/in het paradijs Aruba, zijn we erg blij dat je de goede keus gemaakt hebt om te vertrekken uit Nederland. Maar ik mis je wel hoor, dat de tijd vliegt is een goed teken.........ieder heeft het naar zijn zin! Enne tot in oktober.
Groetjes Annemiek. -
21 Augustus 2006 - 13:25
Marianne:
goh linc, alweer twee jaar, gelukkig zijn wij (claar en ik) nog even langs geweest, het lijkt veel korter.
waar slaap je als je in ned. bent?
bij ons ben je van harte welkom hoor.