Carnaval Deel II,Jouvert Morning, Paradanan Grandi - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Lincy Bruijn - WaarBenJij.nu Carnaval Deel II,Jouvert Morning, Paradanan Grandi - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Lincy Bruijn - WaarBenJij.nu

Carnaval Deel II,Jouvert Morning, Paradanan Grandi

Door: Lincy

Blijf op de hoogte en volg Lincy

22 Februari 2007 | Aruba, Oranjestad

Na de zere voeten van vorige week had ik er een beetje een hard hoofd in voor het "finale-weekend".
Moest tenslotte 2 parades lopen in 2 dagen en ik wilde meedoen aan Jouvert Morning.

Dus afgelopen week heb ik heel goed gezorgd voor mijn voetjes.
Lekkere voetencreme, op tijd naar bed, gelzooltjes in mijn laarzen...

Al was ik de pijn na een paar dagen eigenlijk al wel weer vergeten.

En dan, eindelijk, is het zo ver...
Het is vrijdag...

Vannacht gaat het allemaal beginnen.
Jouvert Morning, pyjama-party in San-Nicolas.
Officieel begint het om 4 uur 's ochtends, maar Anneke en ik zijn om een uurtje of 1 richting San Nicolas gereisd.
Eerst lekker wat rondgelopen daar, beetje rondkijken, beetje in de stemming komen, en tegen 3-en naar de Winter Garden.
Daar hebben we afgesproken met een groepje collega's.
Maar ja, wat is Jouvert Morning eigenlijk...
Hoe kan ik het uitleggen?
Hmmm, je loopt met een hele grote groep mensen achter een enorme truck, waarop een live band de carnavalsmuziek staat te spelen die d.m.v. enorme versterkers door de straten dreunt.
En dan dans je lekker mee op de beat, je drinkt wat en hebt ontzettende lol, haha.
Eigenlijk is dat het wel ja.
En dan loop je de route van de Grote Parade tot het licht wordt...

Anneke en ik zijn er alleen iets eerder uitgestapt, tegen half 8 's ochtends was ik thuis. Ik wilde nl nog een paar uurtjes slaap meepikken voordat ik mezelf weer klaar moest maken voor de grote parade van San Nicolas.

Om 11 uur gaat de wekker dan weer, huh, he, waar ben ik?
O,ja... Parada Grandi San Nicolas...
Douchen, aankleden, vlug een broodje halen, naar Evelien, hup in de make-up (nu zelf gedaan) en de auto in. Weer naar San Nicolas.
Was ik daar niet eerder geweest vandaag?

In San Nicolas loop je de route in een ronde, het beginpunt is dus ook het eindpunt en na de pijn van vorige week heb ik er nu maar voor gekozen om mijn laarzen zo laat mogelijk aan te doen.
Net voor we beginnen trek ik mijn laarzen aan, schrijven ons in, nemen er nog eentje op de sponsor en we kunnen er weer tegenaan.

Het is altijd zo leuk om in San Nicolas te lopen. De straten zijn smal, er zijn vrijwel alleen locale mensen en bijna geen toeristen. We dansen dus weer vrolijk de straten door. En ja hoor, Los laga Bai on the Road, Los Laga Bai.... Abao, abao... daar gaan we weer, zakken!!!
Maar het ziet er waarschijnlijk wel leuk uit: Arucamba!!! horen we vanaf de kant. Een combinatie van Arubaan en Macamba (Nederlander), en da's een COMPLIMENT!!!

Eindconclusie parade 2: weer op kousen terug naar de auto, maar dit keer meer uit voorzorg...

Zondag ben ik al vroeg wakker, heb er weer helemaal zin in. Heb heerlijk geslapen, komt door de hutspot met gebakken spek van zaterdag denk ik (MASHA DANKI Frederike), echt carnavalsvoer, haha.

Vandaag ga ik ervoor.
Zet mezelf nog steviger in de make-up, vind ik dan, maar als je dan de rest van de groep ziet, blijkt het toch nog heel bescheiden.
Ga weer op mijn ziekenhuisklompen richting beginpunt en trek de laarzen zo laat mogelijk aan.
AU, AU, AU, Hellup ik moet nog zo lang...
Ik ga het volhouden, ik ga het volhouden, ik ga het volhouden...
Ook mijn hoofd doet pijn vandaag, die headpiece is ook vervelend...
Jaja, het leven van een participante di parada gaat niet over rozen.
Het is topsport, afzien...

Heel vervelend, haha.
Nee hoor, ik zou zo weer meedoen op hoge hakken.
Het is gewoon te leuk.
En op zich is 2,5 dag ook niet echt veel natuurlijk. Als rasechte Brabantse carnavalsvierder die in het verleden meestal na 4 dagen op was en dan eigenlijk de 5e dag wel wegwilde maar niet meer kon is dit natuurlijk een eitje, haha.

Nee, even zonder gekheid.
Het IS zwaar, vooral zondag was topsport.
Er stond bijna geen wind, wat heel lekker is omdat anders je headpiece wegwaait, maar de hitte wordt er wel heel erg door. We startten om 1 uur ofzo, dus hebben lekker de warmste uurtjes van de dag staan dansen in de zon.
Ondanks al deze "nare" dingen was het weer geweldig.
Halverwege de parade zat ik er helemaal doorheen, en we moesten nog 2,5 uur ofzo. Maar toen kwam uiteindelijk het beste.
Het publiek werd gek, en deed zo ontzettend leuk mee...
Ik kreeg weer vleugels en ben geschoeid en al dansend, lachend en zingend tot het eindpunt gekomen.
Daar weer vlug de klompjes aan (dit keer had ik ze meegenomen) en alles was weer goed.
Al dansend nog richting de Chaos, waar de rest stond. Lekker een afzakkertje gedronken, zittend dat wel, haha.

En 's Avonds de afsluitende BBQ bij de Pirates Nest.

Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen.

XXX
Lincy

• 22 Februari 2007 - 09:42

Daan:

Gezellig hoor die foto's. Maar je weet het he? Pijn is fijn en succes is een keuze! Nu kun je lekker weer een jaar bijkomen met je voetjes op dat witte strand. Of kom even hierheen, even in de witte sneeuw, koelt zeker lekker af!

X Daan

• 22 Februari 2007 - 14:13

Susanne:

Hoi Lins,
    An had al gezegd dat het weer zo leuk was, maar als je dan je tekst leest en dan die foto's, mooi!
    Geniet nog maar van de napret, en je weet...volgend jaar is het gewoon weer carnaval!
    groetjes Susanne