Stroopwafels en klompen
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
02 Oktober 2008 | Verenigde Staten, Solvang
Na de Grand Canyon tour zijn we de volgende dag op weg gegaan richting Los Angeles, vanwaaruit het tweede deel van de 6-daagse reis zou beginnen. De hele dag bussen met eigenlijk maar 1 stop onderweg (op het avondeten na dan).
Wel een heel belangrijke dit keer, we stopten nl. bij een outlet shopping center.
Na de financiele tegenvaller van de dag ervoor, was ik wel een beetje voorzichtig vandaag. Zowiezo ging mijn tas overal mee naar toe, maar ook mijn credit card werd met zorg en liefde behandeld. Outlet shoppen zou nog leuker geweest zijn als ik toch niet overal bij had hoeven denken, hmmmm, heb ik dit ECHT nodig, is het op Aruba echt NIET te krijgen of is het op Aruba echt heel veel DUURDER?
Maar goed, we hebben eerst een rondje kijken, kijken, niet kopen, gedaan voordat we met WEL kopen gingen beginnen.
Want dat hebben we uiteindelijk toch wel gedaan hoor.
Alles hadden we ECHT nodig, was thuis NIET te krijgen en veel DUURDER, haha... Tja vrouwen en winkelen...
En ten tweede, als je je niet goed voelt (wat natuurlijk wel het geval is als je geld verliest) dan MOET je gewoon WINKELEN, da's wetenschappelijk bewezen!!!
Dus 1 paar schoenen (oude waren versleten), 1 bloes, 1 trui, 1 vest (moet binnenkort weer naar Kansas City, brrr) en 3 shirtjes (hebben we altijd nodig op Aruba) later stapte ik met een veel beter humeur weer de bus in, ;)
De volgende dag begonnen we zoals eerder gezegd aan het tweede deel van de tour, met een andere gids. Ook een Chinees, ook slecht Engels, maar in ieder geval iets beter te verstaan dan de eerste gids en hij had er tenminste plezier in.
's Morgens vertrekken we uit Los Angeles voor een tour naar Solvang en Hearst Castle.
Solvang is een Deens dorpje midden in de USA, je waant je er echt in Denemarken, maar dan wel van 50 jaar geleden ofzo.
Leuke huisjes, molens, mensen in klederdracht.
Het dorp had niet alleen Deense invloeden, maar ook Belgische en Nederlandse.
Er was een Rabobank, een klompenmaker, een Belgisch cafe, en een shopje waar ze Stroopwafels verkochten, en De Ruijter hagelslag, vruchtenhagel, etc.
Dus na een koffie voor Bianca en een sapje voor mij hebben we heerlijk aan de stroopwafels gezeten, we blijven toch echte 'Hollanders' haha.
Na Solvang gaan we op weg naar Hearst Castle. Die Amerikanen willen zo graag geschiedenis hebben en die hebben ze nu eenmaal niet, dus als er iets lijkt op geschiedenis dan wordt alles uit de kast getrokken om het te bewaren.
Hearst Castle is het enige kasteel op Amerikaanse bodem.
Wauw, een echt kasteel denk je misschien nog.
Wat blijkt, het is nog niet eens 100 jaar oud, gebouwd door Mr. Hearst (miljonair) die uit verveling niet meer wist wat hij met zijn geld moest doen en een kasteel heeft laten bouwen. Laat wat relikwieën overkomen uit Europa en je bent nieuwe geschiedenis voor de USA.
Tijdens zijn leven heeft hij zelfs een complete dierentuin op zijn terrein gehad, gelukkig bestaat die nu niet meer.
We kregen een rondleiding door het kasteel en door de tuin (een klein stukje van allebei, als je meer wilde zien moest je een andere of duurdere rondleiding nemen) en ze hadden heel strenge regels, liep je iets uit het gareel werd je meteen teruggefloten, binnen lag een tapijt waarover je mocht lopen, 1 voetje ernaast, teruggefloten. Foto's maken, zowel binnen als buiten, zonder flitslicht, etc. etc.
Het was wel mooi en er waren geweldige zwembaden, waar ik graag eens ingesprongen was, maar aan de andere kant is het net zo nep als Las Vegas of Disney, haha.
En om nog even terug te komen op de Grand Canyon, hebben ze iets om trots op te zijn, een van de 7 wereldwonderen, wat gaan ze doen?
Ze hebben natuurlijk al een aantal van die skywalks gemaakt, maar allee dat kan nog. Nu zijn ze bezig om daar een groot restaurant te bouwen met daarboven een uitkijkplatform (waar je waarschijnlijk je camera niet mag meenemen) en dan wordt er naast dit alles een groot hotel gebouwd, MET casino, want dan is er tenminste wat te doen!!!!!!
Nou ja zeg!
Groetjes Lincy
PS. volgende keer San Francisco!!!
03 Oktober 2008 - 12:05
Susanne:
Die foto's maken het verhaal echt af he!!! veel plezier nog! -
03 Oktober 2008 - 12:44
Pa En Ma :
winkelen kunnen we niks an doen zit in onze genen,en je humeur wordt er inderdaad beter van, dus ze moeten de geschiedenis nog van ons afkijken, maar de foto,s maken de het verhaaltje helemaal af en we wachten op het volgende vervolg, je schrijft of we er bij zijn groetjes pa en ma -
03 Oktober 2008 - 14:36
Je Zwangere Zus:
Haha, gelukkig hebben we af en toe familie van collega's over dus toevallig hebben we nu speculaas, pepernoten en hagelslag! Pas nog stroopwafels op, dus ik kan me nog beheersen. Die m&m's van je vielen me zwaarder, al heb ik ze op de kop weten te tikken, haha!
Heb je mijn fotootjes ook gekregen?
X -
03 Oktober 2008 - 15:27
Brenda:
Ook ik kan de stroopwafels prima weerstaan, zelfs nu tegen etenstijd. Maar misschien komt dat omdat ik net een zakje M&M's verorbert heb... Zal ik over een paar weken flink voor je inslaan qua pepernoten, etc? Aangezien er geen duikspullen meehoeven, en ik het merendeel van mijn zomerkleding toch niet meer pas, blijft er genoeg plek over in mijn koffertje!
Brenda -
05 Oktober 2008 - 16:22
Ethel:
Nu pas tijd gehad om alles door te lezen, en je reis is een stukje van de onze (Claar en ik) van 1986, ja ik schrijf het goed, en toen was de Hoover Dam zonder dat alles wat je nu schrijft, ik herken heel veel, veel plezier verder, en jammer van je geld, groetjes, Ethel -
07 Oktober 2008 - 10:55
Marieke:
En, smaakten de stroopwafels net zo als in Nederland?
Of ben je inmiddels vergeten hoe stroopwafels smaken...?
Gefeliciteerd dat je tante wordt!
Mijn zusje gaat volgend jaar trouwen. Ook een erg leuk vooruitzicht.
Geniet van je laatste dagen vakantie! -
08 Oktober 2008 - 17:47
Sabine:
Nou, dat zwembadje lijkt me ook wel wat om eens uit te proberen!! Kon je niet even stiekem als niemand keek....