Net als in de film!!! - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Lincy Bruijn - WaarBenJij.nu Net als in de film!!! - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Lincy Bruijn - WaarBenJij.nu

Net als in de film!!!

Door: Lincy

Blijf op de hoogte en volg Lincy

06 Oktober 2008 | Verenigde Staten, San Francisco

Na Solvang en Hearst Castle gehad te hebben gaan we vandaag naar San Francisco.
Iedereen kent deze stad wel uit films of t.v. series.
Die steile straten door de stad, het trammetje van Full House, de oranje gekleurde Golden Gate Bridge, er is echt vanallesennogwat te zien.

's Ochtends komen we aan via de Bay Bridge en zien we rechts van deze brug Alcatraz al liggen, ook zien we in de verte de Golden Gate Bridge verschijnen.
Jiehaa, we zijn in San Francisco!!!

De eerste stop maken we in het centrum, vanwaaruit we met de cable car (trammetje) naar een hoger gelegen gebied in de stad zullen gaan.
Deze tram heeft de kabels in de grond liggen en wordt geheel met de hand bediend. Op het beginpunt (of eindpunt, ligt eraan hoe je het bekijkt) wordt de tram handmatig gedraaid en op het andere spoor gezet, klaar voor de volgende rit.
Tegenwoordig vooral een toeristische attractie, maar toch wordt er door de lokalen ook wel gebruik van gemaakt.
Alsof we midden in een aflevering van Full House zitten gaan we met de tram naar boven, Bianca en ik staan lekker buiten op een van de treeplanken en houden ons vast aan een van de stangen, haha. Het ritje was echt super. De straten zijn steil en ik denk dat wel wel een ritje van 15 minuten gemaakt hebben, als het niet langer was.

Eenmaal boven gekomen komen we daar in weer een bekend straatje, Lombard Street, het meest bochtige straatje ter wereld. Best een kunst om hier je auto doorheen te sturen, pfff. Verder is het een heel bloemrijk straatje. We wandelen lekker naar beneden en maken natuurlijk weer de nodige foto's.

Na de lunch is het tijd voor een rondvaart. We varen de haven uit, uitgezwaaid door zeeleeuwen en gaan op weg naar de Golden Gate Bridge. Echt super om die steeds dichterbij te zien komen en er uiteindelijk onderdoor te gaan. Daarna gaan we richting Alcatraz, het gevangeniseiland van jaren terug en bekend van The Rock.
De gevangenis waaruit je nooit levend kon ontsnappen.
Voor deze trip had ik geen idee dat dat eiland hier in de baai lag, maar eigenlijk ligt het heel dicht tegen de kust.

Na de tocht halen we nog wat souvenirs en gaan we voor een laatste stop naar de Golden Gate Bridge. Daar hebben we tijd voor foto's en om een stuk de brug op te gaan. We leven ons helemaal uit en laten de creatieve geest te werk (beetje afgekeken van Grand Canyon) en worden lekker melig hiervan, haha.
's Avonds gaan we dan ook moe maar voldaan naar het 5 sterren hotel waar we een nachtje mogen verblijven.

Groetjes en tot Yosemite Park

• 07 Oktober 2008 - 12:52

Pa En Ma :

je voelt je eigen wel heel erg toerist he, maar wel weer fantastiche je hebt er een heel leuk verslag en foto,s bij we wachten op de volgende groetjes pa en ma

• 07 Oktober 2008 - 15:04

Angela:

Dat van dat toeristische, dacht ik ook meteen. Ach dat ben je natuurlijk ook. Is dit de bekende full house brug?? leuk weer om al je verslagen te lezen.

Groeten Angela

• 07 Oktober 2008 - 15:44

Je Zussie:

Ik ben jaloers... Heb je zomaar in dat trammetje gezeten en de full house brug gezien... What's next?

• 08 Oktober 2008 - 18:04

Sabine:

Geweldige foto's!!
    Toevallig laatst foto's van een collega van mmij gezien die daar in de zomervakantie ook geweest is. Dezelfde foto's en verhalen. Nou ja, behalve dat melige dan... hihi.
    groetjes Sabine