File in Philly
Door: Lincy
Blijf op de hoogte en volg Lincy
21 Juli 2008 | Verenigde Staten, Kansas City
De rondweg van Breda, de A16, alle stoplichten bij Etten-Leur, daarna de werkzaamheden daar,pfff.
Heel wat kilometers heb ik in de file gestaan in die jaren.
Op het moment dat ik naar Aruba verhuisde dacht ik van de files af te zijn. Oke, ik moet toegeven dat op Aruba files niet echt bestaan, maar dat komt meer door de afmetingen van het eiland. De hele weg staat vrijwel de hele dag vol met auto's, maar files kun je het niet echt noemen.
Gister ging ik samen met nog 18 collega's uit het ziekenhuis voor een project naar Kansas City.
Bij de Amerikaanse douane (waar je op Aruba al langsgaat, kreeg ik al de opmerking dat daar bijna niemand heengaat, maar goed.
Er zijn dus geen rechtstreekse vluchten naar deze stad in the Midwest en we moesten dus overstappen in Philadelphia.
Daar hadden we 3 uur de tijd om te eten, te relaxen en vreselijk melig te worden. Met 2 collega's gaan we een heerlijke fruitsmoothie halen, we drinken 2 slokken en ineens zien we Elvis lopen, wauw wat een goed spul zeg.
Maar na 2,5 uur wordt het tijd dat we door naar Kansas gaan vliegen.
Als het aan ons ligt tenminste, we horen dat we een half uurtje vertraging hebben en daar hebben we eigenlijk geen zin in, we komen nl al heel laat aan en moeten al weer vroeg aan het werk, maar het is niet anders. Na uiteindelijk 45 min kunnen we dan instappen.
De piloot doet zijn welkom en zegt ineens dat als je naar het toilet moet het nu dan wel het juiste moment is om te gaan...
??? Wat bedoelt hij???
Nou, het is heel slecht weer, en ipv elke minuut stijgt er 1 vliegtuig per 4 minuten op, we moeten achteraan sluiten. Iedereen moet met de stoelleuning recht, de riemen vast en zonder iPod etc, gaan zitten wachten tot we aan de beurt zijn.
En tja, wachten duurt lang...
...Heel lang...
Als je 57(!) vliegtuigen voor je hebt.
Uiteindelijk staan we dus 2 uur te wachten voor we vertrekken.
File op het vliegveld!
Midden in de nacht zijn we in het hotel, om 3 uur lokale tijd (4 uur, Arubaanse tijd) lig ik eindelijk in mijn bed.
Wake up call om 5.30u, pfff.
En die wake up call, die kwam niet.
Gelukkig werd mijn roommate wakker om 05.45u (geluk bij een ongeluk) en waren we op tijd voor de 1e trainingsdag.
Daarover later meer, nu ga ik lekker slapen, morgen hebben we immers weer een lange dag.
XXX
22 Juli 2008 - 09:39
Angela:
Ik blijf het ongekend vinden hoeveel jij wel niet meemaakt. Kijk iedere keer weer uit naar je volgende verhaal. x Ang -
22 Juli 2008 - 13:31
Jacoby:
Hahaha.. en dan stond je ook al 3uur van te voren klaar om in te checken!
Nou, veel plezier op je training, en ik hoop dat de rest van je tripje een beetje relaxter verloopt. En anders maar op zoek naar een plaats in Kansas waar ze dezelfde 'wondersmoothies' verkopen -
22 Juli 2008 - 18:10
Femke:
Lieve Lins!
Super dat je deze nieuwe uitdaging hebt en geniet er maar lekker van! Hier inderdaad net als jij heel erg druk, maar wel erg leuk en goed. Weet niet precies wanneer je terug gaat komen, maar dan moeten we snel weer eens bijkletsen. Ontzettend dikke kus Femke -
22 Juli 2008 - 20:01
Anneke:
He lincy,
Nou, ik ben helemaal niet jaloers op je...
He, ik heb "de" brief trouwens nog niet gekregen.
Veel succes daar,
Anneke -
23 Juli 2008 - 11:57
Susanne:
Succes daar!!! -
23 Juli 2008 - 14:33
Martina:
heb je dat ook eens meegemaakt file op het vliegveld. Nou succes met je trainingen en natuurlijk ook super veel plezier. groetjes Martina